INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų (lapeliai)
- 600 gramų salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai taukų (riebalų)
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek citrinos rūgšties
- 500 gramų kiaulienos smegenų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuplauti salierai išverdami pasūdytame vandenyje, nulupami, supjaustomi 0,5 cm storio griežinėliais, apšlakstomi citrinos rūgštimi parūgštintu vandeniu, pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Smegenėlės, 2 val. pamirkytos šaltame vandenyje, nuvalomos (neišėmus iš vandens nulupamos plėvės). Tada sudedamos į verdantį vandenį su lauro lapeliais, pipirais, druska ir verdamos apie 6 min. Vėliau išgriebiamos, susmulkinamos, pavoliojamos miltuose, pakepinamos riebaluose ir sukrečiamos ant apkepintų salierų. Ant viršaus uždedami riebaluose pakepinti svogūnai.
REKLAMA