INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 3 vienetai paprikų (saldžioji)
- 100 gramų vyniuogių (raudonosios)
- 100 gramų vyniuogių (žaliosios, besėklės)
- 0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Paprikas nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite viršūnėles ir išskobę sėklalizdžius supjaustykite plonais žiedeliais. Užpilkite keptuvėje įkaitintu aliejumi ir palikite valandą pastovėti. Abiejų rūšių vynuoges nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite nuo kotelių. Raudonąsias vynuoges perpjaukite pusiau ir iškrapštykite kauliukus. Paprikas išgriebkite iš aliejaus, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į salotinę. Suberkite vynuoges, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir atsargiai sumaišykite.
Tiekdami puoškite šviežių žalumynų šakelėmis.
REKLAMA