Pietų idėja mamos dienos proga.
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai vištos filė
- 6 vienetai putpelių kiaušinių
- 0.5 gūželės žiedinių kopūstų
- 2 stiklinės sojos padažo
- 50 gramų sūris
- 3 valgomieji šaukštai krakmolo
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- 2 valgomieji šaukštai majonezo
- 2 arbatiniai šaukšteliai sezamo sėklų
- 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
- Kepimui:
- 100 mililitrų aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais (kvadratukais, stačiakampiais). Berkite druską, pipirus, ciberžolę. Berkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Gabalėliai turėtų apsivelti krakmolu ir tapti sausi.
- Įkaitinti keptuvę, supilti aliejų.
- Dėti vištienos gabalėlius ir gerai apkepti iš visų pusių. Nepridėkite per daug, jie neturi liestis tarpusavyje. Iškepusius gabalėlius sudėkite į lėkštę, su popieriniu rankšluostuku.
- Putpelių kiaušinius išvirkite (nuo užvirimo - 3 minutes). Atvėsinkite ir nulupkite. Perpjaukyte pusiau.
- Žiedinį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų (jį galima pakeisti konservuotais žiediniais kopūstais, skonis tikrai nenuvils :)).
- Žiedinį kopūstą padalinkite į smulkesnius žiedynus.
- Sūrį supjaustykite kubeliais.
- Žiedinius kopūstus, kiaušinius, sūrį sumaišykite su druska, pipirais ir majonezu. Galima įdėti krapų, jei mėgstate.
- Paskutinis žingsnis: keptuvėje pakepinkite sezamus, pilkite sojų padažą, dėkite medų ir kai viskas ims burbuliuoti sumeskite vštienos gabalėlius, juos maišykite, kad mėsytė apsiveltų sezamų mase.
- Į lėkštę dėkite vištienos, ir mišrainės pagardą. Skanaus!
REKLAMA