Tobulas ir lengvas, kaip oras morengas. Patiks net ir nemegstantiems
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 3 vienetai kiaušinių baltymų
- 110 gramų cukraus pudros
- Kremui:
- 200 gramų graikiško jogurto
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (arba saldiklis)
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
- Papuošimui:
- 4 vienetai kivių
- 100 gramų besėklių vynuogių
- 1 vienetas mangų
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ikaitinkite orkaitę 160 laipsnių (jei orkaitė dujinė - 140 laipsnių). Paruoškite kepimo skardą - įtieskite kepimo popierių.
- Supilkite kiaušinio baltymus į stiklinį indą, beplakant vidutiniu greičiu, po truputi berkite cukraus pudrą. Padidinkite greitį ir plakite, kol masė sutirštės iki standumo.
- Naudodami metalinį šaukštą, gautą masę pilkite ant kepimo popieriaus ir suformuokite cilindro formą.
- Sumažiname temperatūrą iki 110 laipsnių (90 laipsnių, jei viryklė dujinė).
- Kepame 2 valandas arba kol morengas įgaus lengvą kavos atspalvį.
- Išjunkite, palaukite kol atvės (apie 1 valandą).
- Kol morengas vėsta, į dubenėlį supilame jogurtą, vaniles ekstraktą, suberiame cukrų ir suplakame.
- Kremą tolygiai tepame ant jau pravesusio morengo.
- Supjaustome vaisius kubeliais, o vynuoges perpus ir barstome ant jogurto kremo sluoksnio, papuošiame smulkintais mėtų lapais.
REKLAMA