Agurkus nuplauti po šaltu vandeniu. Į stiklainius sudėti krapus, pipirus ir lauro lapus.
Tada dėti agurkus ir po 1-3 skilteles česnako, užvirti švaraus vandens ir užpilti agurkus. Palaukite, kol atvės (kai jau galima paimti plikomis rankomis stiklainį) ir vandenį iš stiklainių per marlę išpilti į kriauklę.
Į puodą įpilkite 3,5 l švaraus vandens, acto ir pavirkite. Tada suberkite druską ir cukrų. Kai marinatas užvirs užpilkite juo agurkus.
Stiklainius sandariai uždarykite ir šiltai apklokite. Jeigu liko marinato- neišpilkite. Jį galite supilti i stiklainį ir panaudoti kitam kartui. Tiesiog pakartotinai nuovirą reikės užvirinti.
Autorius: maša
INGREDIENTAI:
šiek tiek agurkų
2 stiklinės cukraus
3 česnakų
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliai)
1 sauja krapų
7 vienetai laurų lapų (lapeliai)
0.5 litro acto
3.5 litro vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Agurkus nuplauti po šaltu vandeniu. Į stiklainius sudėti krapus, pipirus ir lauro lapus.
Tada dėti agurkus ir po 1-3 skilteles česnako, užvirti švaraus vandens ir užpilti agurkus. Palaukite, kol atvės (kai jau galima paimti plikomis rankomis stiklainį) ir vandenį iš stiklainių per marlę išpilti į kriauklę.
Į puodą įpilkite 3,5 l švaraus vandens, acto ir pavirkite. Tada suberkite druską ir cukrų. Kai marinatas užvirs užpilkite juo agurkus.
Stiklainius sandariai uždarykite ir šiltai apklokite. Jeigu liko marinato- neišpilkite. Jį galite supilti i stiklainį ir panaudoti kitam kartui. Tiesiog pakartotinai nuovirą reikės užvirinti.