Svogūnus nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, į keptuvę įpilti aliejų, suberti svogūnus, pakepinti kol truputį suminkštės, dėti pomidorų padažą ir maišant pakepinti dar apie 5 minutes. Papriką supjaustyti išilgai 3 cm storio juostelėmis, suberti į didelį puodą, įdėti anksčiau paruoštus svogūnus, gerai viską išmaišyti. Puodą dėti ant ugnies, palaukti kol užvirs ir troškinti 5-10 min. Nuimti nuo ugnies, masę sudėti į pakaitintus ir sausus stiklainius, truputį uždengti dangteliais (bet neužsukti), ir kaitinti dar 30 min. Sandariai užsukti dangteliais. Skanaus :)
Autorius: Edita
INGREDIENTAI:
6 vienetai paprikų (raudona)
1.5 kilogramo svogūnų
0.5 litro saulėgrąžų aliejaus
0.5 litro pomidorų padažo
60 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnus nulupti, supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, į keptuvę įpilti aliejų, suberti svogūnus, pakepinti kol truputį suminkštės, dėti pomidorų padažą ir maišant pakepinti dar apie 5 minutes. Papriką supjaustyti išilgai 3 cm storio juostelėmis, suberti į didelį puodą, įdėti anksčiau paruoštus svogūnus, gerai viską išmaišyti. Puodą dėti ant ugnies, palaukti kol užvirs ir troškinti 5-10 min. Nuimti nuo ugnies, masę sudėti į pakaitintus ir sausus stiklainius, truputį uždengti dangteliais (bet neužsukti), ir kaitinti dar 30 min. Sandariai užsukti dangteliais. Skanaus :)