INGREDIENTAI:
- 120 gramų cukraus (rudas)
- šiek tiek krapų
- šiek tiek laurų lapų
- 1 vienetas morkų
- 1 svogūnų (raudonieji)
- 300 gramų lašišų (filė)
- 1.5 stiklinės acto (vyno)
- 1 valgomasis šaukštas kvapiųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į katilą įpilti stiklinę vandens, supilti actą, suberti cukrų, pipirus, užvirinti, atvėsinti.
Lašišos filė supjaustyti plonais griežinėliais, morką ir svogūną kubeliais.
Į sterilius indelius dėti sluoksnį lašišos, sluoksnį morkų, sluoksnį svogūnų, krapų ir laurų lapų. Užpilti marinatu, uždengti, palaikyti šaldytuve 3 paras.
Patiekiama ant ruginės duonos riekelių kaip šaltas užkandis.
REKLAMA