• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 5 stiklinės bulvių (saldžiosios, virtos, trintos)
  • 4 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės agaro (agar)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėti į puodą trintas bulves, supilti vandenį ir maišant kaitinti virš vidutinės ugnies.
    Kai mišinys užverda supilti cukrų, agarą ir nuolat maišant kaitinti, kol cukrus bei agaras pilnai ištirps.
    Tuomet sumažinti ugnį ir troškinti, vis pamaišant, apie 1 val., kol išgaruos vanduo ir masė taps tiršta.
    Tuomet nuimti nuo ugnies ir įmaišyti vanilę.
    Gautą masę supilti į norimos formos indą ir palikti atvėsti.
    Atvėsus padėti į šaldytuvą, kad masė sustingtų.
    Ši pasta sandariai uždaryta šaldytuve gali būti net keletą mėnesių.
    Pasta patiekiama supjaustyta riekelėmis su sūriu, riešutais ar kitokiais, Jūsų skoniui tinkančiais, ingredientais.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 5 stiklinės bulvių (saldžiosios, virtos, trintos)
  • 4 stiklinės cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 2 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės agaro (agar)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sudėti į puodą trintas bulves, supilti vandenį ir maišant kaitinti virš vidutinės ugnies.
    Kai mišinys užverda supilti cukrų, agarą ir nuolat maišant kaitinti, kol cukrus bei agaras pilnai ištirps.
    Tuomet sumažinti ugnį ir troškinti, vis pamaišant, apie 1 val., kol išgaruos vanduo ir masė taps tiršta.
    Tuomet nuimti nuo ugnies ir įmaišyti vanilę.
    Gautą masę supilti į norimos formos indą ir palikti atvėsti.
    Atvėsus padėti į šaldytuvą, kad masė sustingtų.
    Ši pasta sandariai uždaryta šaldytuve gali būti net keletą mėnesių.
    Pasta patiekiama supjaustyta riekelėmis su sūriu, riešutais ar kitokiais, Jūsų skoniui tinkančiais, ingredientais.
    Skanaus.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų