Kas gali būti prabangiau nei šafraninis keksas ant kalėdinio stalo? O jei mėgstate razinas, galima į šį keksą įdėti ir jų. Tik tuomet jas reikės pamirkyti stiprioje juodojoje arbatoje. Taip pat šį keksą galimą papuošti ne tik glajumi, bet ir cukraus pudra ar pabarstukais - patiekalo patiekimas ir dekoravimas kiekvieno fantazijos reikalas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 330 gramų kvietinių miltų
- 2 vienetai kiaušinių
- 100 gramų sviesto (minkštas)
- 160 mililitrų pieno
- 160 gramų cukraus
- 5 vienetai šafrano
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
- Glajui:
- 45 gramai cukraus
- 15 mililitrų vandens
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Penkis šafrano plaušelius užpilti šaukštu karšto vandens ir palikti 2 val. susistovėti. Tada nukošti. Vandens neišpilti.
- Pieną supilti į prikaistuvį, suberti 50g cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol jis ištirps. Ataušinti.
- Kiaušinius įmušti į metalinį dubenėlį, berti likusį cukrų ir užkaisti viską virš garų vonelės. Plakti, kol gausis balta klampi masė. Tuomet statyti dubenėlį į indą su šaltu vandeniu ir ataušinti.
- Lovelio formos kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir pastatyti į šaldytuvą.
- Miltus nusijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais.
- Minkštą sviestą suplakti su druska iki purumo. Tada plakant, dalimis supilti pusę pieno sirupo, vandenį, kuriame mirko šafranai, pakaitomis dėti plaktus kiaušinius, suberti miltų mišinį, supilti likusį pieno sirupą. Krėsti tešlą į kepimo indą.
- Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., kol įbedus medinį pagaliuką, ištrauktas jis nebus apsivėlęs tešla.
- Iš 45 g cukraus ir 15 ml vandens išvirti glajų. Ataušintą keksą juo apipilti.
REKLAMA