Kvietinius ir kukurūzų miltus persijoti, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, įpilti vandens, įberti druskos ir užmaišyti standžią tešlą. Tešlą suvynioti į drėgną skepetą arba į sudrėkintą maistinę plėvelę ir palikti brinkti 30-40 min. Įdarui mėsą su svogūnais sumalti. Įberti druskos, pipirų, cukraus ir išminkyti. Tešlą iškočioti ir gaminti koldūnus (jei turite tam skirtą formą tai su ja, jei neturite galite ir be jos). Užkaisti vandenį, kai užvirs, tuomet įdėkite druskos ir sudėkite kodūnus. Virkite apie 10 min. Patiekite su sviestu, grietine, krienų padažu ir kt. Skanaus!
Autorius: Mia30
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
3 vienetai svogūnų
300 gramų kiaulienos
300 gramų jautienos
2 vienetai kiaušinių
700 mililitrų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
50 gramų kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kvietinius ir kukurūzų miltus persijoti, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, įpilti vandens, įberti druskos ir užmaišyti standžią tešlą. Tešlą suvynioti į drėgną skepetą arba į sudrėkintą maistinę plėvelę ir palikti brinkti 30-40 min. Įdarui mėsą su svogūnais sumalti. Įberti druskos, pipirų, cukraus ir išminkyti. Tešlą iškočioti ir gaminti koldūnus (jei turite tam skirtą formą tai su ja, jei neturite galite ir be jos). Užkaisti vandenį, kai užvirs, tuomet įdėkite druskos ir sudėkite kodūnus. Virkite apie 10 min. Patiekite su sviestu, grietine, krienų padažu ir kt. Skanaus!