INGREDIENTAI:
- 4 vienetai citrinų (griežinėliai)
- šiek tiek citrinų (sultys)
- šiek tiek cukraus
- šiek tiek muskato (maltas)
- šiek tiek petražolių (lapeliai)
- 1 vienetas svogūnų
- 50 gramų lašišų (rūkyta)
- 1 valgomasis šaukštas pieno
- 100 gramų majonezo
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 0.5 kilogramo žuvies (rūkyta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvis nulupama, išimami kaulai. Svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas aliejuje. Žuvis, svogūnas ir lašiša sumalama. Į masę supilamas pienas, majonezas, citrinos sultys, įberiama cukraus, druskos, tarkuoto muskato riešuto. Viskas sumaišoma, sudedama į nedidelį aliejumi išteptą pusdubenį ir paslegiama. Prieš tiekiant išverčiama į plokščią lėkštę ir puošiama citrinos griežinėliais, petražolių lapeliais.
REKLAMA