Rukolą nuplauti ir apdžiovinti. Pomidoriukus padalinti į dvi dalis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką - gabaliukais. Parmezano sūrį sutarkuoti su smulkia tarka. Batoną supjaustyti šiaudeliais, apšlakstyti aliejumi ir apkepinti orkaitėje, keptuvėje arba karštų buterbrodų kepyklėje. Aliejų sumaišyti su actu, druska ir pipirais. Inde sumaišyti rukolą, pomidorus, svogūnus, česnakus ir parmezaną. Užpilti užpilu. Patiekti su kepintu batonu.
Autorius: Gita
INGREDIENTAI:
1 vienetas česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
10 vienetų pomidorų pastos (vyšniniai)
0.5 vieneto svogūnų (burokiniai)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
6 vienetai batono (riekės)
1 arbatinis šaukštelis acto (balzaminis)
50 gramų parmezano sūrio
šiek tiek druskos
250 gramų gražgarsčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rukolą nuplauti ir apdžiovinti. Pomidoriukus padalinti į dvi dalis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, česnaką - gabaliukais. Parmezano sūrį sutarkuoti su smulkia tarka. Batoną supjaustyti šiaudeliais, apšlakstyti aliejumi ir apkepinti orkaitėje, keptuvėje arba karštų buterbrodų kepyklėje. Aliejų sumaišyti su actu, druska ir pipirais. Inde sumaišyti rukolą, pomidorus, svogūnus, česnakus ir parmezaną. Užpilti užpilu. Patiekti su kepintu batonu.