Bulves išvirti nevisiškai, kad kristų nuo šakutės, o kitam puode išvirti jautieną, pridedant prieskonių (lauro lapų, pipirų), nuo virimo pusvalandį maždaug, kai bulvės apverda ir mėsa išverda, supilti į bulves jautieną su sultiniu, paskui marinuotas rūgštynes. Virti 20 min. Sudėti kelis šaukštus pomidorų padažo, jei trūksta druskos, krapus ir petražoles. Po 5 minučių nuimti nuo ugnies. Patiekite su grietine. Galima su aitriosios paprikos prieskoniais, kad mėgsta aštriau. Skanaus.
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
šiek tiek krapų (švieži)
1 sauja petražolių
400 gramų rūgštynių
500 gramų jautienos
šiek tiek pomidorų padažo
šiek tiek grietinės
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išvirti nevisiškai, kad kristų nuo šakutės, o kitam puode išvirti jautieną, pridedant prieskonių (lauro lapų, pipirų), nuo virimo pusvalandį maždaug, kai bulvės apverda ir mėsa išverda, supilti į bulves jautieną su sultiniu, paskui marinuotas rūgštynes. Virti 20 min. Sudėti kelis šaukštus pomidorų padažo, jei trūksta druskos, krapus ir petražoles. Po 5 minučių nuimti nuo ugnies. Patiekite su grietine. Galima su aitriosios paprikos prieskoniais, kad mėgsta aštriau. Skanaus.