• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų cukraus
  • 1 pakelis margarino (arba sviestas)
  • 0.5 skiltelės grietinės
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 0.5 valgomojo šaukšto sodos
  • 3 skiltelės miltai
  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
  • 1 skiltelė cukraus pudros
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos
  • šiek tiek citrinos rūgšties

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų cukraus
  • 1 pakelis margarino (arba sviestas)
  • 0.5 skiltelės grietinės
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 0.5 valgomojo šaukšto sodos
  • 3 skiltelės miltai
  • 2 valgomieji šaukštai aguonų
  • šiek tiek druskos
  • 1 vienetas kiaušinių (baltymas)
  • 1 skiltelė cukraus pudros
  • 1 valgomasis šaukštas kakavos
  • šiek tiek citrinos rūgšties

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 100

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. 1. Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus (išsijotus) ir minkyti tešlą. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniūžuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
  2. Kotų aptepimas: Iškeptus grybukus dažyti: galvas rudai, o kotus baltai. Kiaušinio baltymą išsukti dubenyje su cukrumi (mediniu šaukštu). Sukti ilgai, kokias 10 min, kol iš gelsvoko pasidarys ryškiai baltas, kad būtų tokia tiršta masė. Kas laiko ar medinio šaukšto neturit, su mikseriu plakit.
  3. Tada masę padalinti pusiau, į vieną dalį įdėti citrinos rūgšties (pagal skonį, kad būtų saldžiarūgštis), į kitą įmaišyti kakavos ( į tą pačią masę įdėjus raudonų maistinių dažų galima "prisiauginti" ir raudonikių, musmirių, jei kitos spalvos dažų - kitų grybukų) Baltu glajumi tepti kotus, rudu - galvas.
  4. Iš pradžių su teptuku aptepti vieną koto ir galvos pusę, kai apdžius - kitą.
  5. Paskui grybo galą įmerkti į aguonas, kad atrodytų dar labiau į grybą panašu. Gražu ir skanu.

Autorius: Sandra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų