REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 100
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Kiaušinius išsukti su cukrumi. Į grietinę suberti sodą (soda taip nugesinama), išmaišyti išsuktus kiaušinius su cukrumi, įberti druską. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, suberti vanilinį cukrų, miltus (išsijotus) ir minkyti tešlą. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniūžuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.
- Kotų aptepimas: Iškeptus grybukus dažyti: galvas rudai, o kotus baltai. Kiaušinio baltymą išsukti dubenyje su cukrumi (mediniu šaukštu). Sukti ilgai, kokias 10 min, kol iš gelsvoko pasidarys ryškiai baltas, kad būtų tokia tiršta masė. Kas laiko ar medinio šaukšto neturit, su mikseriu plakit.
- Tada masę padalinti pusiau, į vieną dalį įdėti citrinos rūgšties (pagal skonį, kad būtų saldžiarūgštis), į kitą įmaišyti kakavos ( į tą pačią masę įdėjus raudonų maistinių dažų galima "prisiauginti" ir raudonikių, musmirių, jei kitos spalvos dažų - kitų grybukų) Baltu glajumi tepti kotus, rudu - galvas.
- Iš pradžių su teptuku aptepti vieną koto ir galvos pusę, kai apdžius - kitą.
- Paskui grybo galą įmerkti į aguonas, kad atrodytų dar labiau į grybą panašu. Gražu ir skanu.
REKLAMA