Geriausiai tinka pailga žalioji arba geltonoji cukinija.
Padažas: 2 dideli apelsinai 4 skiltelės česnako 3 šaukštai natūralaus medaus 1 šaukštas krakmolo 1 šaukštas acto 0.5stiklinės virinto vandens
Garnyras: 4 rauginti agurkai 1 nedidelis svogūnas 2 šaukštai grietinės
Gamyba:
Cukiniją supjaustome 2cm. pločio žiedais, vidurius išimame. Pamerkiame į pasūdytą vandenį, kol ruošime padažą ir garnyrą.
Agurkus ir svogūną supjaustome kubeliais, įdedame grietinės ir druskos pagal skonį. Išmaišome.
Iš apelsinų išspaudžiame sultis. Dubenį įkaitiname ant viryklės - ištirpiname medų, kai medus pradeda virti, dedame susmulkintą česnaką – pakepiname 2 minutes meduje. Supilame apelsinų sultis – 2 minutes pakaitiname. Supilame actą. Šaukštą krakmolo ištirpiname pusėje stiklinės vandens ir supilame į padažą. Padažą reikia greitai maišyti kai pilame vandenyje tirpintą krakmolą. Maišome ir kaitiname iki tada, kol padažas sutirštėja.
Cukiniją išimame iš sūdyto vandens ir nusausiname. Cukiniją apvoliojame krakmole ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
Į lėkštę dedame keptą cukiniją, pilame padažą ir garnyras, štai sveikas ir vegetariškas rudens gėrybių patiekalas.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
šiek tiek krakmolo
500 mililitrų vandens (virintas, vėsus)
šiek tiek aliejaus
500 gramų cukinijos (žalia)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Geriausiai tinka pailga žalioji arba geltonoji cukinija.
Padažas: 2 dideli apelsinai 4 skiltelės česnako 3 šaukštai natūralaus medaus 1 šaukštas krakmolo 1 šaukštas acto 0.5stiklinės virinto vandens
Garnyras: 4 rauginti agurkai 1 nedidelis svogūnas 2 šaukštai grietinės
Gamyba:
Cukiniją supjaustome 2cm. pločio žiedais, vidurius išimame. Pamerkiame į pasūdytą vandenį, kol ruošime padažą ir garnyrą.
Agurkus ir svogūną supjaustome kubeliais, įdedame grietinės ir druskos pagal skonį. Išmaišome.
Iš apelsinų išspaudžiame sultis. Dubenį įkaitiname ant viryklės - ištirpiname medų, kai medus pradeda virti, dedame susmulkintą česnaką – pakepiname 2 minutes meduje. Supilame apelsinų sultis – 2 minutes pakaitiname. Supilame actą. Šaukštą krakmolo ištirpiname pusėje stiklinės vandens ir supilame į padažą. Padažą reikia greitai maišyti kai pilame vandenyje tirpintą krakmolą. Maišome ir kaitiname iki tada, kol padažas sutirštėja.
Cukiniją išimame iš sūdyto vandens ir nusausiname. Cukiniją apvoliojame krakmole ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kol gražiai apskrunda.
Į lėkštę dedame keptą cukiniją, pilame padažą ir garnyras, štai sveikas ir vegetariškas rudens gėrybių patiekalas.