Kopūstą apverdame kol suminkštėja lapai. Faršą gerai išminkome su ryžiais ir prieskoniais. Padarome balandėlius, juos apkepiname keptuvėje ir sudedame į puodą. Imame kitą puodą, įpilame 2 litrus vandenio, į jį dedame pamidorų pastą, 2 šaukštelius druskos, 3 cukraus, keletą lauro lapų, užviriname. Miltus išmaišome su šaltu vandeniu, kad neliktų gumuliukų ir pilame į verdandį padažą nuolat maišant, kad neprisviltų ir nesušoktų į gumuliukus. Užpilame ant balandėlių ir troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min. Skanaus.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai cukraus
3 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas kopūstų (didesnis)
šiek tiek laurų lapų
1 stiklinė ryžių (virti)
2 vienetai svogūnų
1 kilogramas kiaulės faršo
2.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūstą apverdame kol suminkštėja lapai. Faršą gerai išminkome su ryžiais ir prieskoniais. Padarome balandėlius, juos apkepiname keptuvėje ir sudedame į puodą. Imame kitą puodą, įpilame 2 litrus vandenio, į jį dedame pamidorų pastą, 2 šaukštelius druskos, 3 cukraus, keletą lauro lapų, užviriname. Miltus išmaišome su šaltu vandeniu, kad neliktų gumuliukų ir pilame į verdandį padažą nuolat maišant, kad neprisviltų ir nesušoktų į gumuliukus. Užpilame ant balandėlių ir troškiname ant silpnos ugnies apie 30 min. Skanaus.