• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 200 gramų ryžių (arborio ar carnaroli)
  • 150 mililitrų baltojo vyno
  • 1 sauja baravykų (džiovinti)
  • 50 gramų parmezano sūrio
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1.5 litro sultinio
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

INGREDIENTAI:

  • 1 česnakų
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 200 gramų ryžių (arborio ar carnaroli)
  • 150 mililitrų baltojo vyno
  • 1 sauja baravykų (džiovinti)
  • 50 gramų parmezano sūrio
  • šiek tiek druskos
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 1.5 litro sultinio
  • 1 valgomasis šaukštas petražolių

Paruošimo laikas: Apie 5 min.

REKLAMA

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Į puodą dėti šaukštą sviesto ir smulkintą česnaką. Pakepinti, tada sudėti džiovintus bei išmirkytus baravykus, suberti ryžius ir likusį aliejų, išmaišyti ir apkepti 2 minutes. Ant viršaus pilti vyną ir kepti dar 2 minutes. Po 4 minučių ryžius užpilti karštu sultiniu, išmaišyti ir virti tol, kol sultinio beveik nelieka. Ugnį sumažinti ir berti SANTA MARIA petražoles, druskos ir pipirų. Išmaišyti ir dar pakaitinti apie 3-4 minutes. Patiekiant dėti risotto į lėkštę ir pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu. Skanaus!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų