Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pakepinkite joje mėsą, susmulkintą svogūną ir česnaką, kol lengvai paruduos. Pridėkite žalumynų, supilkite vyną, sudėkite pomidorus, paskaninkite druska ir pipirais. Užvirus sumažinkite ugnį ir patroškinkite apie 1,5 val. Gautą masę sudėkite ant pasūdytame vandenyje išvirtų, dar šiltų makaronų. Skanaus.
Autorius: Evelina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai bazilikų (kapotas)
4 stiklinės česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai petražolių (kapotos)
250 gramų pomidorų pastos (grūsti)
1 vienetas svogūnų
500 gramų jautienos faršo
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 stiklinė raudonojo vyno
400 gramų makaronų (Rigatoni, virti)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pakepinkite joje mėsą, susmulkintą svogūną ir česnaką, kol lengvai paruduos. Pridėkite žalumynų, supilkite vyną, sudėkite pomidorus, paskaninkite druska ir pipirais. Užvirus sumažinkite ugnį ir patroškinkite apie 1,5 val. Gautą masę sudėkite ant pasūdytame vandenyje išvirtų, dar šiltų makaronų. Skanaus.