Razinas pusvalandžiui užpilkite karštu vandeniu. Riešutus be odelių truputį pakepinkite ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Džiuvėsėlius ir razinas taip pat susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dedame smulkintus riešutus, razinas ir džiuvėsėlius, įdedame medų, sirupą ir gerai išminkome. Iš gautos masės darome nedidelius rutuliukus, kuriuos apvoliojame cukraus pudroje...aš nuo savęs i šitą masę dar įdėjau virtą sirupe apelsino žievelę... Šitokie saldainukai tiks netik svečiui pavaišinti, bet tai gali būti ir puiki dovana švenčių proga....reikia tik gražiai supakuoti...
Autorius: Jolanta
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (apvoliojimui)
1 valgomasis šaukštas medaus
150 gramų džiūvesėlių (vaniliniai)
3 valgomieji šaukštai sirupo (vaisių)
150 gramų razinų
150 gramų riešutų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Razinas pusvalandžiui užpilkite karštu vandeniu. Riešutus be odelių truputį pakepinkite ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Džiuvėsėlius ir razinas taip pat susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dedame smulkintus riešutus, razinas ir džiuvėsėlius, įdedame medų, sirupą ir gerai išminkome. Iš gautos masės darome nedidelius rutuliukus, kuriuos apvoliojame cukraus pudroje...aš nuo savęs i šitą masę dar įdėjau virtą sirupe apelsino žievelę... Šitokie saldainukai tiks netik svečiui pavaišinti, bet tai gali būti ir puiki dovana švenčių proga....reikia tik gražiai supakuoti...