Ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi, kiaušiniais, vanile ir imbieru. Į tešlą įmaišykite 250 g ištirpinto šokolado, kepimo miltelius ir miltus. Galiausiai suberkite razinas ir sukapotus riešutus.
Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite 25-30 min. 180-190° C orkaitėje.
Iškepusį ir pravėsusį pyragą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir ištepkite likusiu ištirpintu šokoladu. Papuoškite vaisiais ar uogomis.
Autorius: Toma
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
250 gramų graikinių riešutų
2 arbatiniai šaukšteliai imbierų (maltas)
1 arbatinis šaukštelis vanilės (ekstraktas)
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
400 gramų juodojo šokolado
125 gramai sviesto (arba margarinas)
150 gramų razinų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpintą sviestą išplakite su cukrumi, kiaušiniais, vanile ir imbieru. Į tešlą įmaišykite 250 g ištirpinto šokolado, kepimo miltelius ir miltus. Galiausiai suberkite razinas ir sukapotus riešutus.
Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite 25-30 min. 180-190° C orkaitėje.
Iškepusį ir pravėsusį pyragą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir ištepkite likusiu ištirpintu šokoladu. Papuoškite vaisiais ar uogomis.