400 gramų menkių (arba kita baltoji žuvis, šaldyta)
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 lašai tabasko padažo
600 gramų daržovių (šaldytos)
1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiek tiek atšaldytas žuvis supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska ir citrinų sultimis. Susmulkinkite česnaką ir pakepinkite jį įkaitintame aliejuje. Sudėkite susmulkintas bulves, daržoves, prieskonines žoleles, cukrų, įpilkite vandens ir apie 10 minučių patroškinkite. Sukrėskite nuluptus ir supjaustytus pomidorus, žuvų gabalėlius ir įlašinkite Tabasko padažo. Sriubą pakaitinkite iki virimo, puodą uždenkite ir 5 minutes palaukite. Jei reikia, įberkite druskos.
Autorius: Justina
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis bazilikų (džiovintas)
4 vienetai bulvių
1 arbatinis šaukštelis cukraus
2 česnakų
4 vienetai pomidorų pastos
400 gramų menkių (arba kita baltoji žuvis, šaldyta)
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
2 lašai tabasko padažo
600 gramų daržovių (šaldytos)
1 valgomasis šaukštas raudonėlių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Šiek tiek atšaldytas žuvis supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska ir citrinų sultimis. Susmulkinkite česnaką ir pakepinkite jį įkaitintame aliejuje. Sudėkite susmulkintas bulves, daržoves, prieskonines žoleles, cukrų, įpilkite vandens ir apie 10 minučių patroškinkite. Sukrėskite nuluptus ir supjaustytus pomidorus, žuvų gabalėlius ir įlašinkite Tabasko padažo. Sriubą pakaitinkite iki virimo, puodą uždenkite ir 5 minutes palaukite. Jei reikia, įberkite druskos.