INGREDIENTAI:
- 1.5 kilogramo agurkų
- 2 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 vienetai česnakų (skiltelės)
- 3 vienetai juodųjų serbentų (lapai)
- 1 sauja krapų
- šiek tiek krienų (lapai)
- 3 vienetai vyšnių (lapai)
- 3 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į švarų 3 litrų stiklainį dėkite pusę kiekio krapų, česnakus, visus lapus ir sudėkite išplautus agurkus. Stiklainio viršuje, ant agurkų, sudėkite likusius krapus. Paimkite 1,5 litro šalto vandens ir jame ištirpinkite druską su cukrumi ir supilkite į stiklainį su agurkais. Stiklainį uždarykite stipriu plastmasiniu dangteliu (kad geriau užsidarytų dangtelį pakaitinkite karštam vandenyje). Stiklainį su agurkais laikykite šaltai.
Agurkai turi tikti žiemos konservavimui (prieš pirkdami įsitikinkite) ir rauginimui. Agurkų veislė Libella (lygūs, minkštesni) netinkama, Radničiok (agurkai spygliuoti, nelygūs, kieti) - tinkama.
REKLAMA