Miltai pakepinami svieste, įdedama pomidorų padažo ir atsargiai plona srovele, visą laiką maišant, praskiedžiama labai karštu, beveik verdančiu sultiniu. Kiek galima susmulkinamos petražolės, svogūnas, morka, patroškinama ant silpnos ugnies apie 20 min., pasūdoma. Pabaigoje įpilama pakaitinto vyno. Tinka: maltiniams, suktinukams, keptai mėsai ir kt.
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
1 vienetas morkų (nedidelė)
šiek tiek petražolių
1 vienetas svogūnų (mažas)
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai raudonojo vyno
šiek tiek pomidorų padažo
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 stiklinės sultinio (mėsos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltai pakepinami svieste, įdedama pomidorų padažo ir atsargiai plona srovele, visą laiką maišant, praskiedžiama labai karštu, beveik verdančiu sultiniu. Kiek galima susmulkinamos petražolės, svogūnas, morka, patroškinama ant silpnos ugnies apie 20 min., pasūdoma. Pabaigoje įpilama pakaitinto vyno. Tinka: maltiniams, suktinukams, keptai mėsai ir kt.