INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 3 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
- šiek tiek druskos
- 0.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 1 stiklinė grietinės
- 0.5 stiklinės sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į sultinį supilama su svogūnu ir miltais svieste pakepintas pomidorų padažas ir pavirinama 30 min. Vėliau supilama užvirinta grietinė, ir viskas pakaitinama.
Padažo tirštumas priklauso nuo miltų kiekio, taigi jų galima imti mažiau ar daugiau negu nurodyta. Tiršti vartojami įdarams, vidutinio tirštumo — daržovėms, mėsos bei žuvies valgiams, o skysti — kruopų, varškės patiekalams gardinti.
REKLAMA