Iš anksto paruošti piurė iš kepto moliūgo. Blenderyje sumalti riešutus, razinas ir sausainius. Gautą masę sumaišyti su moliūgų piurė, cinamonu ir uogiene. Tešlą iškočioti, supjaustyti norimo dydžio kvadratais, sudėti įdarą, patepti tešlos kraštus vandeniu ir sulipdyti kraštus. Sudėti pyragėlius į skardą, patepti trynio plakiniu. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15-17 min.
Autorius: Grusha
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
30 gramų graikinių riešutų
3 valgomieji šaukštai moliūgų (piurė)
1 vienetas kiaušinių (trynys patepimui)
2 sausainių
3 valgomieji šaukštai razinų
2 valgomieji šaukštai uogienės (abrikosų)
500 gramų tešlos (mielinė sluoksniuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš anksto paruošti piurė iš kepto moliūgo. Blenderyje sumalti riešutus, razinas ir sausainius. Gautą masę sumaišyti su moliūgų piurė, cinamonu ir uogiene. Tešlą iškočioti, supjaustyti norimo dydžio kvadratais, sudėti įdarą, patepti tešlos kraštus vandeniu ir sulipdyti kraštus. Sudėti pyragėlius į skardą, patepti trynio plakiniu. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15-17 min.