Miltus sumaišome su cukrumi ir kakava. Dedame sviestą ir rankomis maišome, kol tešla pradeda byrėti tarp pirštų. Mušame kiaušinį ir minkome tešlą. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.
Tešlą iškočiojame padaliname į gabaliukus, kuriuos dedame į formeles, taip kad viduryje būtų duobutės. Uždengiame folija arba kepimo popieriumi, o į vidurį beriame žirnių.
Kepame 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tada nuimame foliją ir dar kepame 10 minučių. Iškepusius atvėsinti ant grotelių.
Įdarui: 0,75 stiklinės grietinėlės 30% 125 g maskarponės sūrio 100 g baltojo šokolado mėlynės
Ištirpiname šokoladą vandens vonelėje ir atvėsiname. Išplakame grietinėlę iki standumo ir tada sumaišome su maskarponės sūriu. Supilame šokoladą, išmaišome. Dedame į iškeptus indelius ir apibarstome mėlynėmis.
Skanaus.
Autorius: Olga
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišome su cukrumi ir kakava. Dedame sviestą ir rankomis maišome, kol tešla pradeda byrėti tarp pirštų. Mušame kiaušinį ir minkome tešlą. Gerai išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą valandai laiko.
Tešlą iškočiojame padaliname į gabaliukus, kuriuos dedame į formeles, taip kad viduryje būtų duobutės. Uždengiame folija arba kepimo popieriumi, o į vidurį beriame žirnių.
Kepame 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Tada nuimame foliją ir dar kepame 10 minučių. Iškepusius atvėsinti ant grotelių.
Įdarui: 0,75 stiklinės grietinėlės 30% 125 g maskarponės sūrio 100 g baltojo šokolado mėlynės
Ištirpiname šokoladą vandens vonelėje ir atvėsiname. Išplakame grietinėlę iki standumo ir tada sumaišome su maskarponės sūriu. Supilame šokoladą, išmaišome. Dedame į iškeptus indelius ir apibarstome mėlynėmis.