Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį. Atsidedame vieną trečdalį tešlos. Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą. Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje. Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį). Užlankstome į vidų įpjautus kraštus. Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą. Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas. Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min. Skanaus.
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
75 gramai cukraus
4 vienetai obuolių (įdarui)
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
500 gramų kvietinių miltų
1/4 litro pieno (šilto)
šiek tiek druskos
100 gramų sviesto
30 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išminkome tešlą iš visų nurodytų produktų, išskyrus obuolius ir kiaušinį. Atsidedame vieną trečdalį tešlos. Likusiu du trečdalius tešlos iškočiojame į pailgą formą. Šonus įpjauname kaip parodyta nuotraukoje. Į vidurį dedame susmulkintus obuolius. Jei mėgstate saldžiai, obuolius sumaišykite su cukrumi (pagal skonį). Užlankstome į vidų įpjautus kraštus. Iš atsidėtos tešlos suformuojame vėžiuko žnyples ir galvą. Akytes padaryti galima įspaudžiant razinas. Ištepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min. Skanaus.