Sausainiai imami po vieną, pamirkomi sultyse ir dedami vienas šalia kito ant kieto paviršiaus 3x5 (geriausia ant kartono ar didelio padėklo). Pasiruošiame įdarą. Į dubenį sudedame varškę, supilame citrinos sultis, suberiame cukrų, bei įtarkuojame pakelį sviesto ir viską gerai išmaišome. Įdarą pasidalijame į tris dalis. Ant sausainių tolygiai tepame vieną dalį įdaro ir dedame antrą sluoksnį sausainių. Taip sudedame visus tris sluoksnius ir galime ruošti glajų. Ant viryklės ištirpiname pakelį sviesto, į jį suberiam kakavą,cukrų,supilame grietinę ir maišome kol užvirs. Kai glajus užverda, jį su indu įstatome į kitą indą su šaltu vandeniu ir maišome, kol sutirštės. Kai glajus sutirštėja, jį pilame ant pyrago viršaus ir kraštų. Ant pyrago užtarkuojame sausainio o ant viršaus užpilame kondensuoto pieno pagal skonį. Jau paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą, kol gerai sustings.
Skanaus;)
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų (sultys)
1 stiklinė cukraus
5 valgomieji šaukštai kakavos
1 stiklinė obuolių sulčių
720 gramų sausainių
800 gramų varškės
400 gramų sviesto
200 gramų grietinės
400 gramų kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainiai imami po vieną, pamirkomi sultyse ir dedami vienas šalia kito ant kieto paviršiaus 3x5 (geriausia ant kartono ar didelio padėklo). Pasiruošiame įdarą. Į dubenį sudedame varškę, supilame citrinos sultis, suberiame cukrų, bei įtarkuojame pakelį sviesto ir viską gerai išmaišome. Įdarą pasidalijame į tris dalis. Ant sausainių tolygiai tepame vieną dalį įdaro ir dedame antrą sluoksnį sausainių. Taip sudedame visus tris sluoksnius ir galime ruošti glajų. Ant viryklės ištirpiname pakelį sviesto, į jį suberiam kakavą,cukrų,supilame grietinę ir maišome kol užvirs. Kai glajus užverda, jį su indu įstatome į kitą indą su šaltu vandeniu ir maišome, kol sutirštės. Kai glajus sutirštėja, jį pilame ant pyrago viršaus ir kraštų. Ant pyrago užtarkuojame sausainio o ant viršaus užpilame kondensuoto pieno pagal skonį. Jau paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą, kol gerai sustings.