šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla būtų kieta)
1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta)
250 gramų sviesto (arba margarinas)
1 stiklinė grietinės
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti grietinę, sodą, ištirpintą margariną ir miltus. Viską suminkyti. Tešla turi būti kieta. 4-tąją dalį tešlos dar miltuose pavolioti. Didesniąją dalį iškočioti skardoje, išteptoje riebalais, dėti uogienę, ant viršaus per stambią tarką patarkuoti likusią tešlą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.
SKANAUS!
Autorius: SVETLANA L.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
4 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (tiek, kad tešla būtų kieta)
1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta)
250 gramų sviesto (arba margarinas)
1 stiklinė grietinės
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti grietinę, sodą, ištirpintą margariną ir miltus. Viską suminkyti. Tešla turi būti kieta. 4-tąją dalį tešlos dar miltuose pavolioti. Didesniąją dalį iškočioti skardoje, išteptoje riebalais, dėti uogienę, ant viršaus per stambią tarką patarkuoti likusią tešlą. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50 - 60 min.