Pyragas - tai šokoladiniai (kakaviniai) biskvitai pertepti sviestiniu kremu.
Mikseriu, nustatę maks. greitį, 1 minutę plakite 4 kiaušinius su 4 šaukštais šilto vandens kol susiplaks putota masė. Toliau plakdami dar 2 minutes, suberkite 175 gramus cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus. Nustatę mikserį minimal. greičiu, įmaišykite miltus, krakmolą, 30 gramų kakavos miltelių, kepimo miltelius ir maišykite tol, kol pasidarys vientisa tešla. Kepimo popieriumi išklokite išardomą formą (apvalią skardelę 28 cm skersmens), sudėkite tešlą ir gerai išlyginkite paviršių. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 C, ir kepkite 20-30 minučių. Iškepę iškart išimkite iš formos ir nuimkite kepimo popierių. Kai biskvitas atauš, supjaustykite jį į 3 dalis.
Kiekvieną paplotį pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Pyrago šonus taip pat galite aptepti kremu, viršų papuošti savo nuožiūra. Skanaus!
Autorius: Aistė
INGREDIENTAI:
175 gramai cukraus
30 gramų kakavos
100 gramų krakmolo
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pyragas - tai šokoladiniai (kakaviniai) biskvitai pertepti sviestiniu kremu.
Mikseriu, nustatę maks. greitį, 1 minutę plakite 4 kiaušinius su 4 šaukštais šilto vandens kol susiplaks putota masė. Toliau plakdami dar 2 minutes, suberkite 175 gramus cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus. Nustatę mikserį minimal. greičiu, įmaišykite miltus, krakmolą, 30 gramų kakavos miltelių, kepimo miltelius ir maišykite tol, kol pasidarys vientisa tešla. Kepimo popieriumi išklokite išardomą formą (apvalią skardelę 28 cm skersmens), sudėkite tešlą ir gerai išlyginkite paviršių. Dėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 175-200 C, ir kepkite 20-30 minučių. Iškepę iškart išimkite iš formos ir nuimkite kepimo popierių. Kai biskvitas atauš, supjaustykite jį į 3 dalis.