Minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir citrinos žievelę išsukite iki vientisos masės. Į miltus suberkite kepimo miltelius ir po šaukštą įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į sviestu pateptą formą. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, aštriu peiliu išimkite sėklas ir įpjaukite ruoželius. Obuolių puseles įspauskite į tešlą. Kepkite apie 40-45 min. 220-240 laipsnių temperatūros orkaitėje. Pyragą puoškite cukraus pudra. Skanaus.
Autorius: Vitalija
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
šiek tiek cukraus pudros
125 gramai cukraus
4 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir citrinos žievelę išsukite iki vientisos masės. Į miltus suberkite kepimo miltelius ir po šaukštą įmaišykite į tešlą. Tešlą supilkite į sviestu pateptą formą. Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, aštriu peiliu išimkite sėklas ir įpjaukite ruoželius. Obuolių puseles įspauskite į tešlą. Kepkite apie 40-45 min. 220-240 laipsnių temperatūros orkaitėje. Pyragą puoškite cukraus pudra. Skanaus.