Pirmiausia pasigaminame pyrago pagrindą. 0,75 stiklinės cukraus išsukame su 1 kiaušiniu, supilame ištirpintą sviestą, miltus, riešutus ir viską išmaišome iki vientisos masės. Gauta mase išklojame kepimo formą. Užpilui išsukame 0,75 stiklinės cukraus su 3 kiaušiniais ir supilame grietinę, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis bei sutarkuotą citrinos žievelę. Viską išmaišome iki vientisos masės ir supilame į tešla išklotą kepimo formą. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min. Ar pyragas iškepęs, tikriname su mediniu pagaliuku. Iškeptą pyragą galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1.5 stiklinės cukraus
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
150 gramų sviesto (arba margarinas)
100 mililitrų grietinės
0.5 stiklinės riešutų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia pasigaminame pyrago pagrindą. 0,75 stiklinės cukraus išsukame su 1 kiaušiniu, supilame ištirpintą sviestą, miltus, riešutus ir viską išmaišome iki vientisos masės. Gauta mase išklojame kepimo formą. Užpilui išsukame 0,75 stiklinės cukraus su 3 kiaušiniais ir supilame grietinę, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis bei sutarkuotą citrinos žievelę. Viską išmaišome iki vientisos masės ir supilame į tešla išklotą kepimo formą. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min. Ar pyragas iškepęs, tikriname su mediniu pagaliuku. Iškeptą pyragą galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!