Apelsinas gerai nuplaunamas ir nutarkuojama žievelė. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir atskirti baltymai padedami į šaldytuvą. Tryniai išplakami su cukrumi iki baltos masės. Baltymai išimami iš šaldytuvo ir išplakami iki standžių putų. Baltymų masė atsargiai sumaišoma su trynių mase, įsijojami su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas gerai išmaišome. Apelsinų minkštimas susmulkinamas ir įmaišomas į tešlą. Kepimo skarda patepama sviestu ir supilama tešla. Kepama apie 25-30 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Mėgaukitės su arbata!
Autorius: Ramunė
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė cukraus
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai sviesto
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinas gerai nuplaunamas ir nutarkuojama žievelė. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų ir atskirti baltymai padedami į šaldytuvą. Tryniai išplakami su cukrumi iki baltos masės. Baltymai išimami iš šaldytuvo ir išplakami iki standžių putų. Baltymų masė atsargiai sumaišoma su trynių mase, įsijojami su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas gerai išmaišome. Apelsinų minkštimas susmulkinamas ir įmaišomas į tešlą. Kepimo skarda patepama sviestu ir supilama tešla. Kepama apie 25-30 min. 190 laipsnių temperatūros orkaitėje. Mėgaukitės su arbata!