Kadangi labai mėgstu desertus su aguonomis, tad nenuostabu, kad pasirinkau išbandyti šitą aguonų pyragą. Varškė ir krakmolas puikiai suteikia formą sūriui, kuris paprastai sunkiai kepa ir stingsta. Citrinos sultys suteikia malonų rūgštumą ir pyragas dėl to nėra toks saldus.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Kremui:
- 500 gramų maskarponės sūrio
- 400 gramų varškės (riebi)
- 3 vienetai kiaušinių
- 150 gramų cukraus
- 100 mililitrų pieno
- 100 gramų aguonų
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis krakmolo
- Pagrindui:
- 150 gramų sausainių
- 60 gramų sviesto
- 1 valgomasis šaukštas aguonų
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- Viršui:
- 500 gramų grietinės (25-30 proc.)
- 2 valgomieji šaukštai miltelinis cukrus
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sultys
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užvirinti pieną, berti į jį 100g aguonų, nukaisti, uždengti ir palikti brinkti.
- Sausainius susmulkinti labai smulkiai. Sumaišyti su sviestu, šaukšteliu aguonų ir citrinos žievelėmis. Suformuoti dugną apie 26 cm skersmens formoje ir statyti į šaldytuvą.
- Varškę sumaišyti su sūriu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir krakmolu. Išplakti. Po to įmušti kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Sukrėsti nuvarvintas aguonas ir dar kartą išplakti.
- Dėti į formą su sausainiais. Formos apačią apvynioti dviguba folija ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tada sumažinti iki 120 C laipsnių ir dar kepti apie 60 min.
- Suplakti greitinę, cukrų ir citrinos sultis. Aplieti pyrago viršų grietinės plakiniu ir dar 5 min. pakepti. Tada palikti orkaitėje ataušti ir statyti į šaldytuvą nakčiai.
REKLAMA