INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
- 2 vienetai kiaušinių
- 1.5 stiklinės kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 200 gramų sviesto
- 1 arbatinis šaukštelis mielių (sausos)
- 1.5 stiklinės uogienės (abrikosų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mieles išmaišyti stiklinėje šilto vandens.
Atvėsintą sviestą kapojant peiliu sumaišyti su miltais, sudėti kiaušinius, mieles, truputį druskos ir greitai suminkyti vientisą kietą tešlą (jei reikia, pridėkite vandens). Tešlą 1,5-2 valandoms pastatyti į šaldytuvą.
Išėmus padalinti į 5-6 vienodas dalis, iškočioti apvalius papločius, juos kepti 240 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Ištraukti, atvėsinti. Pertepti abrikosų uogiene, ant viršutinio papločio uogienę pabarstyti cukraus pudra.
REKLAMA