Pirmiausia reikia sviestą ar margariną išsukti su cukraus pudra Tuo pat metu, po vieną įmuškite kiaušinių trynius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto ir kiaušinių mišinį. Į tešlą įmaišykite ir gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Kiaušinių baltymai turi būti išplakti iki putų.
Tešlą padalinkite į tris dalis. 1 dalį palikite tokią, kokia yra. Į kita įdėkite aguonų, o trečią - kakavos.
Tešlą, kokia norite tvarka, sluoksniuokite į kepimo formą. Į pyragą galite įdėti abrikosų, slyvų ar obuolių, ko turit ir norit.
Kepkite 180 C orkaitėje, kol pyragas paruduos.
Autorius: Loreta
INGREDIENTAI:
200 gramų abrikosų
2 valgomieji šaukštai aguonų
6 valgomieji šaukštai cukraus pudros
1.5 valgomojo šaukšto kakavos
8 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų (1 stiklinė = 200 ml)
375 gramai sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia reikia sviestą ar margariną išsukti su cukraus pudra Tuo pat metu, po vieną įmuškite kiaušinių trynius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviesto ir kiaušinių mišinį. Į tešlą įmaišykite ir gerai išplaktus kiaušinių baltymus. Kiaušinių baltymai turi būti išplakti iki putų.
Tešlą padalinkite į tris dalis. 1 dalį palikite tokią, kokia yra. Į kita įdėkite aguonų, o trečią - kakavos.
Tešlą, kokia norite tvarka, sluoksniuokite į kepimo formą. Į pyragą galite įdėti abrikosų, slyvų ar obuolių, ko turit ir norit.