Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmušti kiaušinius, išmaišyti. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis. Į mišinį įmaišyti pieno, margarino, cukraus ir druskos masę. Viską gerai išmaišyti. Jei tešla per minkšta, pridėti dar šiek tiek miltų. Paruoštą masę uždengti rankšluostuku apie 40min, kol pakils. Pakilusią mielinę tešlą iškočioti įvynioti dešrelę, (1) aštriu peiliu padaryti įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio (jo neperpjauti!),(2) supinti "kaseles", kiekvieną įpjautą "riekelę" lankstant vis į priešingą pusę, (3)suformuotas bandeles apibarstyti mėgstamu prieskonių mišiniu, (4) ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min.
Autorius: Karolina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
190 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
550 gramų kvietinių miltų
10 vienetų dešrelių (pieniškos)
250 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
10 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną, margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas. Į šiek tiek atvėsusią, bet vis dar šiltą masę įmušti kiaušinius, išmaišyti. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis. Į mišinį įmaišyti pieno, margarino, cukraus ir druskos masę. Viską gerai išmaišyti. Jei tešla per minkšta, pridėti dar šiek tiek miltų. Paruoštą masę uždengti rankšluostuku apie 40min, kol pakils. Pakilusią mielinę tešlą iškočioti įvynioti dešrelę, (1) aštriu peiliu padaryti įpjovas iki apatinio tešlos sluoksnio (jo neperpjauti!),(2) supinti "kaseles", kiekvieną įpjautą "riekelę" lankstant vis į priešingą pusę, (3)suformuotas bandeles apibarstyti mėgstamu prieskonių mišiniu, (4) ir kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min.