Margariną „Vilnius“ ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės, sumaišytos su soda, ir maišydami po truputį berkite miltus. Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte“. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min. Tai pyragas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra puikaus skonio, geros išvaizdos ir nuostabaus kvapo! Skanaus!
Autorius: Gintarė
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
150 gramų cukraus
150 gramų margarino
5 vienetai obuolių
3 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis sodos
0.5 stiklinės grietinės
30 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną „Vilnius“ ištirpinkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir išmaišykite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Tuomet trynius įmaišykite į tešlą, įpilkite grietinės, sumaišytos su soda, ir maišydami po truputį berkite miltus. Kai tešla taps vienalytė, išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite. Tešlą supilkite į skardą, ant viršaus sudėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius „rožyte“. Apibarstykite cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45min. Tai pyragas, kuris puikiai tinka šventiniam stalui, nes yra puikaus skonio, geros išvaizdos ir nuostabaus kvapo! Skanaus!