Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaisykite mieles ir 30 min. palaikykite šiltai. Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykit šiltai. Sviestą sumaišykite su tryniais ir sudėkite į masę. Tešlą maišykite, kol atsiras oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min). Tada tešlą uždenkite ir dar šiltai palikite porai valandų. Suberkite į tešlą vaisius, razinas bei tarkuotą citriną ir išmaišykite. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepkite 40 - 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Nors pyrago gaminimas užima nemažai laiko, bet skonis viską atperka. Tiesa - pyragas gaunasi labai didelis. Skanaus.
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
8 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių (tryniai)
3.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (skardai ištepti)
200 gramų sviesto (tirpintas)
100 gramų razinų
35 gramai mielių (šlapios)
200 gramų vaisių (konservuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaisykite mieles ir 30 min. palaikykite šiltai. Persijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykit šiltai. Sviestą sumaišykite su tryniais ir sudėkite į masę. Tešlą maišykite, kol atsiras oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min). Tada tešlą uždenkite ir dar šiltai palikite porai valandų. Suberkite į tešlą vaisius, razinas bei tarkuotą citriną ir išmaišykite. Dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepkite 40 - 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Nors pyrago gaminimas užima nemažai laiko, bet skonis viską atperka. Tiesa - pyragas gaunasi labai didelis. Skanaus.