• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus
  • 30 gramų krakmolo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos, tarkuota citrinos žievele iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Miltų mišinį išsijoti į paruoštą masę. Atsargiai maišant supilti pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą pyragą ištraukti iš orkaitės, subadyti mediniu smeigtuku ir sulaistyti 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Atvėsusį aptepti glaistu. Skanaus!

    Pastaba. Ruošiant glaistą reikia sumaišyti išsijotą cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos masės.

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus pudros
  • 100 gramų cukraus
  • 30 gramų krakmolo
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 150 gramų kvietinių miltų
  • 50 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (tarkuota)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sviestą išplakti su cukrumi, žiupsneliu druskos, tarkuota citrinos žievele iki purumo. Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais bei krakmolu. Miltų mišinį išsijoti į paruoštą masę. Atsargiai maišant supilti pieną ir 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių. Paruoštą tešlą supilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Iškeptą pyragą ištraukti iš orkaitės, subadyti mediniu smeigtuku ir sulaistyti 5 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių. Atvėsusį aptepti glaistu. Skanaus!

    Pastaba. Ruošiant glaistą reikia sumaišyti išsijotą cukraus pudrą su šlakeliu citrinos sulčių iki vientisos masės.

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų