Pupeles užpilkite 1,5 l šalto vandens ir brinkykite mažiausiai 12 valandų. Kai išbrinks, maždaug valandą virkite tame pačiame vandenyje. Nepamirškite pasūdyti. Kol pupelės virs, paruoškite daržoves. Svogūną, morką ir bulvą nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuveje su smulkintais svogūnais. Kai pupelės išvirs, sudėkite į puodą daržoves ir lašinukus, įberkite prieskonių, jei reikia dar pasūdykite, ir pavirkite 10-15 minučių. Sriubą tiekite su grietine, ant viršaus pabarstykite kapotų petražolių.
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
1 vienetas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
2 vienetai paprikų (raudona ir geltona)
šiek tiek petražolių
2 vienetai pomidorų pastos
2 stiklinės pupelių
1 vienetas svogūnų
100 gramų kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pupeles užpilkite 1,5 l šalto vandens ir brinkykite mažiausiai 12 valandų. Kai išbrinks, maždaug valandą virkite tame pačiame vandenyje. Nepamirškite pasūdyti. Kol pupelės virs, paruoškite daržoves. Svogūną, morką ir bulvą nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Šoninę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuveje su smulkintais svogūnais. Kai pupelės išvirs, sudėkite į puodą daržoves ir lašinukus, įberkite prieskonių, jei reikia dar pasūdykite, ir pavirkite 10-15 minučių. Sriubą tiekite su grietine, ant viršaus pabarstykite kapotų petražolių.