INGREDIENTAI:
- 10 gramų cukraus
- 30 gramų česnakų
- 1 gramas juodųjų pipirų (malti)
- 120 gramų morkų
- 12 vienetų pomidorų pastos (nedideli)
- 1 vienetas svogūnų (mėlynieji)
- 1500 gramų triušienos (triušis)
- 50 gramų alyvuogių aliejaus
- 20 gramų druskos
- 10 gramų prieskonių (provanso žolelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Triušį sukarpykite virtuvinėmis arba sodininkų žirklėmis (gaunamos šešios porcijos, jei valgytojų mažiau, kitus gabalus galima užšaldyti).
Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.
Į aukštesniais kraštais karščiui atsparų indą įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūnus, neluptas česnakų skilteles, triušienos gabalus, aplink išdėliokite pomidorus, apibarstykite džiovintomis provanso žolelėmis (galite sočiai apibarstyti šviežių petražolių, kalendų, rozmarinų, bazilikų lapeliais) ir cukrumi.
Dar kartą apšlakstykite aliejumi ir kepkite 150 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min., karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius.
Patiekite inde, kuriame kepė.
Garnyras nebūtinas, nes du pomidorai vienam žmogui per akis, o su prancūzišku batonu net ir per sotu.
Skanaus.
Autorius: Vincentas Sakas