Kremui: 200 g varškės 1 stiklinės cukraus 200 g grietinėlės vanilinio cukraus
Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat bemaišant ir nenukeliant nuo ugnies įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada jį atvėsiname ir mušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo. Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje temperatūroje (200- 250 C) apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname. Bekepant pyragaičiams, paruošiame kremą: varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakame ir į ją sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame mikseriu. Šio kremo su švirkštu įspaudžiame į pyragaičių vidų ir patiekiame. Skanaus!
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus pudros
4 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui: 200 g varškės 1 stiklinės cukraus 200 g grietinėlės vanilinio cukraus
Puode užverdame vandenį ir jame ištirpdome sviestą, suberiame cukraus miltelius ir išmaišome. Nuolat bemaišant ir nenukeliant nuo ugnies įberiame miltus. Kaitinam tol, kol tešla pasidaro gelsvos spalvos ir atšoka nuo puodo. Tada jį atvėsiname ir mušame po vieną kiaušinį. Paruošta tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo. Skardą išklojame sviestinio popieriumi ir ant jo išspaudžiame su specialiu švirkštu norimos formos plikytus pyragaičius. Kepame gana aukštoje temperatūroje (200- 250 C) apie 15- 20 min. Iškepusius atvėsiname. Bekepant pyragaičiams, paruošiame kremą: varškę ištriname su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakame ir į ją sudedame ištrintą varškę ir dar kartą viską gerai išplakame mikseriu. Šio kremo su švirkštu įspaudžiame į pyragaičių vidų ir patiekiame. Skanaus!