Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užverda bei sviestas išsileidžia, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame į pieną miltus ir išmaišome. Vėl dedame puodą ant mažos ugnies ir maišant mediniu šaukštu plikome tešlą. Maišome, kol pasidaro vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengia balta plėve. Plikytą tešlą perdedame į kitą indą, įmušame kiaušinį ir maišome. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga ir stangri. Su konditeriniu švirkštu išspaudžiame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepame apie 15 min. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.
Autorius: Justelė
INGREDIENTAI:
2/5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno
šiek tiek druskos
60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai pienas užverda bei sviestas išsileidžia, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame į pieną miltus ir išmaišome. Vėl dedame puodą ant mažos ugnies ir maišant mediniu šaukštu plikome tešlą. Maišome, kol pasidaro vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengia balta plėve. Plikytą tešlą perdedame į kitą indą, įmušame kiaušinį ir maišome. Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. Tešla turi būti vientisa, elastinga ir stangri. Su konditeriniu švirkštu išspaudžiame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepame apie 15 min. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaus.