• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2/5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 125 mililitrai pieno
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi.
    Miltus persijojame.
    Kai pienas užverda bei sviestas išsileidžia, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame į pieną miltus ir išmaišome.
    Vėl dedame puodą ant mažos ugnies ir maišant mediniu šaukštu plikome tešlą.
    Maišome, kol pasidaro vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengia balta plėve.
    Plikytą tešlą perdedame į kitą indą, įmušame kiaušinį ir maišome.
    Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas.
    Tešla turi būti vientisa, elastinga ir stangri.
    Su konditeriniu švirkštu išspaudžiame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
    Kepame apie 15 min. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Skanaus.

Autorius: Justelė

INGREDIENTAI:

  • 2/5 stiklinės cukraus
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 125 mililitrai pieno
  • šiek tiek druskos
  • 60 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi.
    Miltus persijojame.
    Kai pienas užverda bei sviestas išsileidžia, nuimame puodą nuo ugnies, suberiame į pieną miltus ir išmaišome.
    Vėl dedame puodą ant mažos ugnies ir maišant mediniu šaukštu plikome tešlą.
    Maišome, kol pasidaro vientisas tešlos gumulas, o puodo dugnas pasidengia balta plėve.
    Plikytą tešlą perdedame į kitą indą, įmušame kiaušinį ir maišome.
    Kitą kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas.
    Tešla turi būti vientisa, elastinga ir stangri.
    Su konditeriniu švirkštu išspaudžiame pyragėlius ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
    Kepame apie 15 min. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje.
    Skanaus.

Autorius: Justelė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų