REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 15
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vandenį, supjaustytą sviestą, cukrų, druską pilame į puodą ir užviriname.
- Sumažiname ugnį iki vidutinės, nenuimdami nuo viryklės puodo suberiame miltus ir intensyviai maišome, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į gumulą.
- Nukeliame puodą nuo viryklės, paliekame apie 4 minutes atvėsti. Tuomet po vieną mušame kiaušinius ir lėtai, bet gerai maišome.
- Dedame po valgomąjį šaukštą tešlos ant kepimo skardoje patiesto popieriaus.
- Labai gerai įkaitiname orkaitę iki 210° C, kepame eklerus apie 25 minutes, kol jie pradeda gražiai ruduoti ir susidaro plutelė. Tuomet sumažiname ugnį iki 180° C ir kepame dar apie 10 minučių. Išjungiame orkaitę ir neatidarę durelių paliekame eklerus atvėsti orkaitėje - apie 20-30 minučių.
REKLAMA