Obuolį, citriną, laimą ir apelsiną supjausčiau plonais griežinėliais bei skiltelėmis. Pirmiausia pasiruošiau laimo ir citrinos sirupą. Į nedidelį puodą supyliau vandenį bei cukrų ir kaitinau virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpo. Tuomet į tą patį puodą sudėjau 2 griežinėlius citrinos bei 2 griežinėlius laimo ir palikau kambario temperatūroje, kad atvėstų. Atvėsusį sirupą padėjau maždaug 1 val. į šaldytuvą (taip paruoštas sirupas šaldytuve gali būti laikomas net apie 1 mėn.). Dideliame ąsotyje sumaišiau vyną, Pisco brendį, apelsinų sultis, atšalusį laimo ir citrinos sirupą, mėtų lapelius bei obuolio, citrinos, laimo ir apelsino griežinėlius. Uždengiau ir padėjau į šaldytuvą 4 val. (šaldytuve galima laikyti nuo 4 iki 24 val.). Patiekiau šaltą. Labai skanus ir gaivus gėrimas!
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 vienetas citrinų
1 stiklinė cukraus
1 vienetas obuolių
7/10 litro baltojo vyno (sausas, vaisinis)
3/4 stiklinės vandens
1.5 stiklinės brendžio (Pisco)
šiek tiek mėtų (lapeliai)
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 stiklinė sulčių (apelsinų, šviežiai spaustos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolį, citriną, laimą ir apelsiną supjausčiau plonais griežinėliais bei skiltelėmis. Pirmiausia pasiruošiau laimo ir citrinos sirupą. Į nedidelį puodą supyliau vandenį bei cukrų ir kaitinau virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpo. Tuomet į tą patį puodą sudėjau 2 griežinėlius citrinos bei 2 griežinėlius laimo ir palikau kambario temperatūroje, kad atvėstų. Atvėsusį sirupą padėjau maždaug 1 val. į šaldytuvą (taip paruoštas sirupas šaldytuve gali būti laikomas net apie 1 mėn.). Dideliame ąsotyje sumaišiau vyną, Pisco brendį, apelsinų sultis, atšalusį laimo ir citrinos sirupą, mėtų lapelius bei obuolio, citrinos, laimo ir apelsino griežinėlius. Uždengiau ir padėjau į šaldytuvą 4 val. (šaldytuve galima laikyti nuo 4 iki 24 val.). Patiekiau šaltą. Labai skanus ir gaivus gėrimas!