Slyvas nuplauti ir sudėti į marinavimui paruoštus bei iškaitintus stiklainius. Marinatą iš vandens, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, imbiero, druskos bei cukraus virti 3 min. Tuomet supilti 0,5 stiklinės acto ir dar kartą užvirti. Užpilti slyvas ir pasterizuoti 0,5 l stiklainius - 10 min., 1 l - 15 min. Paskui stiklainius užsukti ir apversti žemyn dangteliais. Stiklainiams atvėsus padėti šaltai. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
5 vienetai gvazdikėlių
50 gramų imbierų (supjaustytas griežinėliais)
šiek tiek slyvų
0.5 stiklinės acto
1 litras vandens
1 arbatinis šaukštelis druskos
5 vienetai kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Slyvas nuplauti ir sudėti į marinavimui paruoštus bei iškaitintus stiklainius. Marinatą iš vandens, gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, imbiero, druskos bei cukraus virti 3 min. Tuomet supilti 0,5 stiklinės acto ir dar kartą užvirti. Užpilti slyvas ir pasterizuoti 0,5 l stiklainius - 10 min., 1 l - 15 min. Paskui stiklainius užsukti ir apversti žemyn dangteliais. Stiklainiams atvėsus padėti šaltai. Skanaus.