Ištiesiame gilų dubenį maistine plėvele ir išklojame pomidoro griežinėliais. Užpilame želatiną šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Likusį pomidorą bei agurką susmulkiname ir sumaišome su krapais ir bazilikais. Varškę sumaišome su grietine, druska bei pipirais. Ištirpusią želatiną sudedame į varškės masę ir įmaišome pomidorą, agurką bei žalumynus. Gautą masė sukrečiame į dubenį ir padedame 4 val. į šaldytuvą. Slėgtainiui sustingus, išverčiame jį ant salotų lapais išklotos lėkštės. Labai skanu su skrudinta formine duona arba sūriais sluoksniuotos tešlos paplotėliais. Skanaus.
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
šiek tiek bazilikų (smulkintas)
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek krapų (smulkinti)
2 vienetai pomidorų pastos
300 gramų varškės
šiek tiek druskos
250 gramų grietinės
2 valgomieji šaukštai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištiesiame gilų dubenį maistine plėvele ir išklojame pomidoro griežinėliais. Užpilame želatiną šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Likusį pomidorą bei agurką susmulkiname ir sumaišome su krapais ir bazilikais. Varškę sumaišome su grietine, druska bei pipirais. Ištirpusią želatiną sudedame į varškės masę ir įmaišome pomidorą, agurką bei žalumynus. Gautą masė sukrečiame į dubenį ir padedame 4 val. į šaldytuvą. Slėgtainiui sustingus, išverčiame jį ant salotų lapais išklotos lėkštės. Labai skanu su skrudinta formine duona arba sūriais sluoksniuotos tešlos paplotėliais. Skanaus.