• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas miltai
  • 250 gramų miltai
  • 125 gramai sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • šiek tiek druskos
  • 750 gramų pievagrybių
  • 50 gramų svogūnų (supjaustyti kubeliais)
  • 6 valgomieji šaukštai vynas (baltasis)
  • 1/8 litro sultinio (mėsos)
  • 1/8 litro grietinės
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek rozmarino
  • 100 gramų kiaulienos (šoninės griežinėliai)
  • 4 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas "Žementalis")

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas miltai
  • 250 gramų miltai
  • 125 gramai sviesto
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 2 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • šiek tiek druskos
  • 750 gramų pievagrybių
  • 50 gramų svogūnų (supjaustyti kubeliais)
  • 6 valgomieji šaukštai vynas (baltasis)
  • 1/8 litro sultinio (mėsos)
  • 1/8 litro grietinės
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek rozmarino
  • 100 gramų kiaulienos (šoninės griežinėliai)
  • 4 valgomieji šaukštai sūris (tarkuotas "Žementalis")

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš 250 g miltų, 125 g sviesto, 1 trynio, 1/4 šaukštelio druskos ir dviejų šaukštų vandens suminkyti tamprią tešlą.
  2. Grybus nuvalyti, supjaustyti ir 2 minutes pakepinti su 3 šaukštais sviesto. Perdėti į dubenėlį.
  3. Į keptuvę, kurioje kepė grybai, dėti svogūnus. Kai jie apkeps, įberti šaukštą miltų, supilti vyną, sultinį ir daugiau nei pusę grietinės. Išmaišyti, užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Pasūdyti ir supilti trynį, sumaišytą su likusia grietine.
  4. Tešlą suminkyti, iškočioti ir perdėti į kepimo formą. Ištempti kraštus ir keliose vietose subadyti šakute.
  5. Tešlą apdėti šonine, sukrėsti grybus ir užpilti padažu. Pyragą pašauti į orkaitę, po 15 minučių apibarstyti sūriu.

Autorius: Sandra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų