Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti buroline tarka. Pusę svogūno galvos bei česnako skiltelę susmulkinti, žiedinį kopūstą taip pat. Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, dėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir tegul troškinasi uždengtoje keptuvėje. Neilgai trukus sudėti svogūną su česnaku. Viskam dar kiek pasitroškinus, supilti padažą, pagamintą iš grietinės, pomidorų bei sojos padažų, ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Pabaigoje paskaninti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
1 valgomasis šaukštas sojos padažo
2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
600 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto (arba aliejus (kepimui))
2 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas žiedinių kopūstų (nedidelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pievagrybius kruopščiai nuplauti ir supjaustyti griežiniais. Morką sutarkuoti buroline tarka. Pusę svogūno galvos bei česnako skiltelę susmulkinti, žiedinį kopūstą taip pat. Įkaitintame aliejuje arba išlydytame svieste pakepinti tarkuotas morkas. Joms šiek tiek suminkštėjus, dėti pievagrybius su žiediniais kopūstais ir tegul troškinasi uždengtoje keptuvėje. Neilgai trukus sudėti svogūną su česnaku. Viskam dar kiek pasitroškinus, supilti padažą, pagamintą iš grietinės, pomidorų bei sojos padažų, ir toliau troškinti, kol visi ingredientai gerai išsitroškins. Pabaigoje paskaninti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Patiekti su virtomis bulvėmis. Skanaus.